logo

Schuurwoning Cadier en Keer

Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Cadier en Keer
Status: Uitvoering
Jaar: 2015-heden


Deze voormalige hooischuur uit het begin van de 20ste eeuw werd in de jaren ’30 uitgebreid met twee zijbeuken. Tijdens een storm is de kap van de schuur ingestort en het geheel vervolgens ernstig in verval geraakt. De nieuwe eigenaren hadden de wens de schuur te renoveren naar een gelijkvloers appartement op de verdieping. Ge├»nspireerd op het naar binnen gekeerde karakter van een klooster, heeft het appartement een binnentuin omsloten door een gang die toegang biedt tot alle verblijfsruimten. Het uitgangspunt in de verblijfsruimten was het behoud van de originele ramen met hun typerende onderverdeling. Ze zijn allen gerepareerd, voorzien van kierdichting, monumentenglas en afgelakt met lijnolieverf. Ook in de overige afwerkingen is gestreefd naar zo gezond mogelijk bouwen. Er is gekozen voor lage temperatuurverwarming in vloer en wand, aangevoerd door een luchtwarmte pomp. Op het dak liggen zonnepanelen. De wanden zijn gestuct met leemstuc en afgewerkt met leempleister en leemverf.








Datum: december 06, 2018