logo
contact

“We geloven dat we een rijker leven hebben door zelf vorm te geven aan hoe we ons brood verdienen.”

In 2013 startten we ons kantoor vanuit een wens om ons werk een natuurlijk onderdeel te laten zijn van ons gezinsleven. We kregen de kans om dit te doen op Landgoed Heerdeberg. Een verzameling van agrarische gebouwen waar we met onze familie vormgaven aan een nieuwe invulling. Een enorme rijkdom om uit eerste hand te ervaren wat het betekend om zo'n grootschalige herbestemming tot uit voering te brengen.
Het bracht ons pragmatische kennis op het gebied van bouwen, ervaring op het gebied van proces begeleiding, maar maakte ons vooral duidelijk wat de kracht is van een gepassioneerde ontwikkelaar. Het heeft ons doen inzien dat we als architect niet de hoofdrol willen spelen in een proces, maar opdrachtgevers willen begeleiden in de vormgeving en realisatie van zijn of haar persoonlijke droom!

Onze verschillende achtergronden zorgen ervoor dat we in dit proces een breed spectrum kunnen bieden. Lotte is goed instaat om vanaf het begin uit de gesprekken te filteren wat belangrijk is. Ze weet het overall gevoel om te zetten naar een beeldconcept en bewaakt de werk/leefbaarheid van de ruimtelijke vertaling. Dennis is door zijn technische achtergrond in staat om de ontwerpen uit te werken en voor te bereiden voor de uitvoering. Zijn rationele benadering maken dat hij als projectleider het concept en het gezamenlijke belang kan bewaken.

“Terblijt; uit eerste hand ervaren hoe je ecologisch kan verbouwen en vormgeven aan een gewortelde cultuur.”

Onze eigen droom groeide ook verder. Het ouderschap bracht ons bewuster in contact met onze directe omgeving; het Limburgse landschap. De waardering voor haar historie, cultuur en ambacht nam toe. We gingen op zoek naar een nieuwe woon/werk plek waar we deze fascinatie verder konden ontplooien. We vonden een te renoveren boerderij in Terblijt. De nieuwe huisvesting voor ons kantoor en gezin, maar vooral een locatie voor het experiment. Wederom uit eerste hand ervaren wat het betekend om te verbouwen vanuit een ecologische gedachte en hedendaagse vorm te geven aan een gewortelde cultuur.