logo
contact


De inpassing van een gebouw in het landschap, het vertalen van gebruik naar een functioneel gebouw of het integreren van een ambachtelijk procedé in een interieur. De verschillende schaalniveaus waarop je vorm kan geven aan gewortelde architectuur is wat mij inspireert.
De grote uitdaging is om de opdrachtgever of toekomstige gebruiker mee te nemen in dit proces. Want het plan bestaat vaak al in zijn of haar hoofd, door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, zetten wij dit om naar een ruimtelijk plan. Het geeft me voldoening om tijdens de besprekingen steeds dichter bij de droom van de gebruiker te komen. Een geslaagd project is als de opdrachtgever het gevoel heeft dat het eigenlijk zo is geworden als hij zelf al in gedachten had, maar niet onder woorden kon brengen.
“We hebben niet de arrogantie om voor anderen te bepalen hoe ze moeten leven.”
Lotte is gestart met een studie archeologie aan de Universiteit in Leiden. Na drie jaar kwam ze erachter dat ze in plaats van het bestuderen van vormgeving uit de historie, vorm wilde geven aan het heden. Dit leidde ertoe dat ze in 2008 afstudeerde als interieurarchitecte aan de Koninklijke academie van beeldende kunsten in Den Haag. Haar voor liefde om buiten te wonen deed haar verhuizen naar Zuid-Limburg, waar ze naast een masteropleiding aan de academie van bouwkunst Maastricht haar eigen kantoor startte; Meier + Moor. De wens om privé en werk een natuurlijk onderdeel van elkaar te laten zijn, maakte dat zij in 2013 haar werkzaamheden voortzette met partner Dennis Vullings onder de naam Vullings de Moor.