logo

Paardenstal Terblijt

Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Terblijt
Status: Opgeleverd
Jaar: 2016-2019

In 2016 kochten Dennis en Lotte een boerderij in het gehucht Terblijt. De boerderij bestaat uit een woning, een veestal en een paardenstal, die samen een U vormen, een tuinmuur sluit deze af, waardoor er een binnenplaats ontstaat. De voormalige stallen zijn sinds de jaren 80 van de vorige eeuw niet meer in gebruik en benodigen een grondige renovatie, hier werken we momenteel aan. In het voormalige woonhuis is sinds kort het kantoor van Vullings de Moor gevestigd. De planning is dat ook de voormalige paardenstal in de loop van 2019 wordt betrokken als woonhuis.

De drie bouwvolumes hebben ieder hun eigen karakteristieken, middels de renovatie en de interieurkeuzes willen we deze verscheidenheid extra benadrukken. Dit komt voort uit onze kantoorfilosofie om in de uitwerking van bouwplannen goed te kijken naar wat in de lijn van de historische ontwikkeling van een gebouw past en hiermee tevens aan te sluiten bij de lokale cultuurhistorie. De ruimten zullen op deze manier in de toekomst ook dienen als ‘showroom’ voor de verschillende wijzen waarmee men een renovatie kan benaderen.

De verbouwing van de voormalige paardenstal grijpen we op het moment aan als casestudy op het gebied van gezond bouwen. Volg op deze pagina ons proces op dit gebied.Datum: oktober 23, 2017