logo

Paviljoen Luciushof

Opdrachtgever: Stichting Briqx
Locatie: Heerlen
Jaar: 2014
Publicaties: inhabitat.com, architectuur.nl, archilovers.com, De Limburger

Rolluiken zijn een beeldbepalend element voor veel straten van Heerlen. Ze werpen een barrière op tussen privé en openbaar. Het geeft binnen een gevoel van veiligheid maar van buiten een signaal van afstandelijkheid. Echter schuilt er een poëtische kracht in deze ‘stalen’ gordijnen. Bij het gloren van de ochtend, wordt je gewekt met een sacrale lichtinval. Een moment van overpeinzing om met hernieuwde kracht de dag te beginnen.

Met onze installatie willen we de toeschouwers in Heerlen zo’n sacraal moment gunnen. Alleen of met zijn tweeën, een moment van bezinning. De veranderende lichtinval als focus, om je gedachten de vrijeloop te laten. Om met hernieuwde energie de stad weer tegemoet te treden.
Naast bezinningsruimte kan het paviljoen in geopende toestand ook dienen als podium. Hierdoor ontstaat ruimte om naar buiten te treden, ont-luik. Het paviljoen is gebouwd in samenwerking met leerwerkbedrijf Relim. De constructie bestaat uit demontabele elementen van hergebruikte houten balken, bekleed met restanten plaatmateriaal en oude rolluiken.

Uitvoering: Leerwerkbedrijf Relim, Palte BV

Datum: september 30, 2014