logo

Uitbreiding gemeentelijk monument Maastricht opgeleverd

Afgelopen week is de kleine uitbreiding van een gemeentelijk monument aan de Wolfstraat in Maastricht opgeleverd. Mede door de reversibiliteit van de uitbreiding was het mogelijk om binnen het beschermd stadsgezicht van de gemeente Maastricht toch een uitbreiding te realiseren. Deze was noodzakelijk om het gebruik van de in het pand gevestigde schoenwinkel te bevorderen. Door de grote hoeveelheid schoenen op voorraad was er enig plaatsgebrek ontstaan. De uitbreiding heeft bovendien de fysieke relatie tussen de voor en achterbouw van de winkel versterkt waardoor het voor de werknemers ook eenvoudiger is geworden het magazijn te bereiken.
Om er zeker van te zijn dat we de historische structuur van het pand niet aan zouden tasten, hebben we zelf archiefonderzoek gedaan en oude bouwtekeningen gevonden in het Regionaal Historisch Centrum te Maastricht. Dit heeft ons ondersteund in de onderbouwing naar de gemeente om de ingreep mogelijk te maken.

vorige
volgende