logo

Woonhuis Venlo

Een typische jaren ’50 woning aan de oever van de Maas in Venlo. Door de jaren heen vele malen aangepast aan de wensen van de toenmalige bewoners, leidde tot veel verschillende ruimtes. De wens van de nieuwe bewoners was één grote leefruimte waarin het gezin met drie volwassen zonen samen kunnen komen, maar ook ieder hun eigen gang kunnen gaan. In samenwerking met de opdrachtgevers ontwierpen we een plan dat tegelijk intiem als ruimtelijk aanvoelt, door een tweetal functionele kolommen in de structuur van de woning te handhaven. De nieuwe ruimtelijke indeling heeft er daarnaast voor gezorgd dat vanuit diverse plekken in de woning, en zelfs vanuit de achtertuin, er een zicht op de Maas aan de voorzijde is ontstaan.

“De nieuwe woning heeft onze avonden veranderd, de televisie staat nauwelijks aan.”

___

Familie Groot

Het oorspronkelijke karakter van het huis is hierbij zoveel mogelijk gehandhaafd. Deze is terug te vinden in de kleurschakering van zwart met wit en in diverse details van kozijnen, deurklinken, reliëfglas en afrondingen in het stucwerk. Het maatwerk interieur voegt zich, door de keuze van zwarte betonplex, naadloos bij de woning en heeft tegelijkertijd een hedendaagse uitstraling.
Het comfort van de woning is verhoogd door te voorzien in isolatie van het dak, dubbele beglazing en vloerverwarming.

Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Venlo
Status: Opgeleverd
Jaar: 2014
i.s.m.: Ingenieursbureau Vissers & Vissers, Bots BouwgroepReliëf interieurbouw

Datum: juli 01, 2014