logo

Paviljoen Vaeshartelt

Het voormalige bijenpaviljoen van de Floriade heeft een permanente plek gekregen in de tuinen van Buitenplaats Vaeshartelt. Het biedt plaats aan 6 bijenvolken die helpen de diverse fruitbomen en –struiken in de tuinen te bestuiven. Op de begane grond is door Studio Kernland een informatie- en educatiecentrum ingericht voor (aspirant)imkers. De verdieping is multifunctioneel biedt ruimte voor diverse bijeenkomsten.

Om het gebouw hiervoor geschikt te maken hebben we de gevel voorzien van een duurzame bekleding van Lariks hout. Door de natuurlijke vergrijzing van het hout vormt het een beschermende patinalaag die verdere aantasting voorkomt.

Opdrachtgever: Stichting Buitenplaats Vaeshartelt
Locatie: Maastricht
Jaar: 2013
Website: www.vaeshartelt.nl
i.s.m.:  Bouw Opleidingscentrum Horst, Van der Werf en Nass BV
Project: meier+moor

Datum: november 05, 2013