logo

Paviljoen Floriade

Voor de Nederlandse bijenhoudersvereniging hebben wij tijdens de Floriade van 2012 in Venlo een paviljoen ontworpen. Zij hadden de wens het stoffige imago van bijenhouden een frisse hedendaagse uitstraling te geven. We hebben ons hierbij laten inspireren door zowel de bij als de imker. Het materiaal van de gevel in namelijk geïnspireerd op de beschermende kap van een imker en een wandeling door de tuin en het paviljoen laat de bezoeker het dagelijks leven van de bij ervaren.

Het paviljoen is, met uitzondering van het stalen gordijn, geheel uit hout opgetrokken. Zelfs de fundering is gerealiseerd op duurzame houten palen. De houten gevelbekleding bestond uit hergebruikt plaatmateriaal. De intensieve samenwerking met de bijenhoudersvereniging en Studio Kernland heeft gezorgd voor een sterke samenhang tussen paviljoen, tuin en tentoonstelling. Na afloop van de Floriade is het paviljoen herplaatst op Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht

Opdrachtgever: Nederlandse Bijenhouders Vereniging
Jaar: 2012
i.s.m.: Bouw Opleiding Centrum Horst, van der Werf en Nass BV, Studio Kernland
Publicaties: de Architect, Architectenweb.nl, de Limburger
Project: meier+moor

Datum: mei 05, 2012