logo

Landgoed Heerdeberg

Landgoed Heerdeberg was oorspronkelijk onderdeel van het voogdijgesticht Heer. Een boerderij met diverse stallen, schuren, weides en boomgaarden zorgde ervoor dat de toenmalige bewoners van het gesticht voor een groot gedeelte zelfvoorzienend waren in voedsel.

De nieuwe eigenaren van het in onbruik geraakte Landgoed willen dit, samen met hun familie, revitaliseren. Hiervoor hebben we een meerjarenplan opgesteld die de diverse kwaliteiten en kansen in kaart brengt en begeleiden we het proces in de ontwikkeling van diverse ruimtelijke initiatieven.
In de eerste fase hebben we de bestaande boerderij gerenoveerd. Naast de twee bestaande woningen zijn de voormalige koeienstallen van de boerderij getransformeerd tot horecagelegenheid met professionele keuken, dagzaak en feestzaal. Veel oorspronkelijke elementen en kenmerken van de stal zijn behouden gebleven, zoals de betonnen stalramen, de karakteristieke groene staldeuren en de houten spanten op de verdieping. In het restaurant is gezorgd voor een optimale interactie tussen de keuken, bar en zitplaatsen. Het interieur is vervolgens door de opdrachtgever op geheel eigen wijze verder vormgegeven.

Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Cadier en Keer
Jaar: 2014
i.s.m.: Ingenieursbureau Vissers & Vissers, Elinkeu Elektro, Gesit BV, stichting IKL, Bert Diederen Timmerwerk,
Pers: De Limburger

Datum: augustus 30, 2014