logo

Bibliotheek Schunck*

In de kinderbibliotheek van het Schunck* glaspaleis in Heerlen hebben we zowel een flexibele tentoonstellingsruimte als een aantal lettermeubels ontworpen. De wens was de tentoonstellingsruimte en de bibliotheek nader tot elkaar te brengen. Door een platform te ontwerpen met flexibele wanden blijft de karakteristieke structuur van het gebouw leesbaar en ontstaan er veel mogelijkheden voor uiteenlopende tentoonstellingen.

De lettermeubels zijn opgebouwd uit de letters van Schunck* en geven de diverse leeftijdscategorieën in de bibliotheek een plek. Ze herbergen verschillende functies waaronder een tribune, glijbaan, balie en een ontspannen leesbank. Op diverse plekken haken de letters in op de structuur van het gebouw. Hiermee wordt op een subtiele manier de identiteit van het gebouw en zijn gebruiker met elkaar verweven.

Opdrachtgever: Schunck*
Locatie: Heerlen
Jaar: 2012
i.s.m.: Marcellis interierbouw
Website: www.schunck.nl
Project: meier+moor

Datum: mei 06, 2012