logo

Bee Collective

Als onderdeel van ontwerperscollectief ‘’Bee Collective’’ zetten we ons in om een nieuwe generatie bijenhouders te inspireren. De projecten hebben een sterk sociaal maatschappelijk karakter omdat het altijd om een collectief van verschillende personen gaat die zich inzetten voor de bij.
Zowel in Maastricht als in Hasselt hebben we een SkyHive gerealiseerd. Door de bijenkassen op hoogte te plaatsen wordt het mogelijk om op een veilige manier bijen te houden in een stedelijke omgeving. Het collectief van imkers in opleiding zorgt onder begeleiding van een ervaren imker voor de bijenvolken.

Het Bijenkasteel in Hoensbroek heeft als doel de bewoners van de wijk rond het Aldenhofpark dichter tot elkaar te brengen. Daarnaast dient het draagvlak te creëren voor de ontwikkelingen in de wijk. In het kasteel worden twee bijenvolken gehouden. Bewoners kunnen komen kijken, lezen, slingeren, proeven en helpen. Het kasteel is gerealiseerd met de materialen van een gesloopte stalen luifel die op het naastgelegen Gebrookerplein stond.

Website: www.beecollective.eu
i.s.m.: Studio Kernland, Meier R Architects, Robin van Hontem

Datum: maart 05, 2014