logo

Alexia Klinieken

3 verschillende tandartsklinieken zijn verbouwd in opdracht van de Alexia Kliniek. In samenwerking met de opdrachtgever hebben we het interieur en de ruimtelijke herindeling bepaald. Met name de organisatie en de werkwijze van de tandartsen waren hierbij een belangrijk aspect evenals de specifieke WIP regelgeving voor tandartsklinieken.

Er is gebroken met de traditionele behandelkamer door deze middels een open structuur aan de achterzijde met elkaar te verbinden. Hierdoor ontstaat ruimte voor het personeel om efficiënter te werken en zijn de diverse functies op een logische manier met elkaar verbonden, hierdoor ontstaat ook ruimte om extra behandelstoelen te plaatsen. De behandelruimtes blijven van elkaar gescheiden waardoor de patiënt een geborgen gevoel behoud tijdens de behandeling. De identiteit van de Alexia Kliniek wordt in iedere afzonderlijk interieur op herkenbare wijze toegepast. Herkenbaar zijn met name de fuchsia kleur en het materiaalgebruik.

Opdrachtgever: Alexia Kliniek
Locatie: Roermond, Weert en Echt
Jaar: 2011, 2012 en 2013
i.s.m.: Bots Bouwgroep, van der Werf en Nass BV
Website: www.alexiakliniek.nl

Datum: augustus 05, 2013